Strona główna    /    Restauracje    /    Ćwierćpizza

Ćwierćpizza



ĆwierćPizza to pierwszy w Warszawie food truck oferujący pizzę wypiekaną na miejscu. Jesteśmy dwoma przyjaciółmi uwielbiającymi ten włoski przysmak i dlatego postanowiliśmy połączyć zamiłowanie do jedzenia ze sposobem na życie. Damian rzucił pracę w banku rezygnując z awansu na kierownicze stanowisko, żeby móc zająć się food truckiem, zaś ja (Łukasz) dalej tkwię w korporacji, w której zdobytą wiedzę i doświadczenie staram się przenosić do ĆwierćPizzy. Przyglądając się warszawskiemu rynkowi street foodu okazało się, że wśród rosnącej ilości samochodów z burgerami nie ma food trucka serwującego pizzę wypiekaną na miejscu, postanowiliśmy więc wypełnić tę lukę. Uważamy, że coraz trudniej będzie przebić się nowym food truckom, ponieważ jest ich już dosyć dużo, a możliwość postawienia samochodu w dobrym miejscu zaczyna graniczyć z cudem. Jest to największa przeszkoda w prowadzeniu tego biznesu ze względu na to, że władze Warszawy niechętnie podchodzą do koncepcji sprzedaży jedzenia z samochodu. To trochę smutne, ponieważ miejsca jest sporo, nikt nie chce stać za darmo więc miasto mogłoby na tym sporo zarobić, a oprócz tego każdy food truck daje zatrudnienie.

Pomysł zrodził się w naszych głowach na początku 2014, natomiast powołanie do życia koncepcji oraz listy spraw do załatwienia zapisanych na papierze okazało się być dłuższe niż myśleliśmy, bo zajęło nam aż 10 miesięcy. Od początku zmagaliśmy się z wieloma problemami związanymi z wdrożeniem i uruchomieniem naszej działalności, na szczęście na swojej drodze spotkaliśmy wielu życzliwych ludzi, którzy pomogli nam dopiąć wszystko na ostatni guzik (który trzyma do dziś).

Food truck wyposażony jest w lodówki, podwójny piec i  lady grzewcze, które podtrzymują temperaturę pizzy.

Na stałe stacjonujemy na rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej vis a vis dawnego Sezamu. Pizza sprzedawana jest w kawałkach (ćwiartkach) oraz w całości. Koszt 1 ćwiartki to 6 zł, natomiast przy zakupie 2 i więcej cena każdej zostaje zmniejszona do 5 zł. W ofercie mamy 6 rodzajów pizzy, można też skomponować swoją własną, np. z 4 różnych kawałków. W niedalekiej przyszłości zamierzamy rozszerzyć nasze menu o dodatkowe pozycje.

Niedawno uruchomiliśmy dowóz, zamówienia można składać za pośrednictwem platformy pizzaportal.pl. Oprócz tego udostępniamy nr telefonu (696 696 646), pod którym można zamówić i odebrać pizzę na miejscu.

Naszym założeniem jest, żeby klient zjadł smacznie, tanio i szybko. Ćwiartki dostępne są „od ręki” natomiast w przypadku specjalnych życzeń czas oczekiwania to zaledwie 7 minut. Otrzymujemy ciągle pozytywne opinie co nas ogromnie motywuje i napędza do dalszego działania, okazuje się też, że jest wielu ludzi, którzy nam kibicują i trzymają kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia. Staramy się rewanżować wrzucając regularnie promocje albo rozdając slajsy, przez co pokazujemy Klientom, że jesteśmy im wdzięczni i to oni w tym biznesie są najważniejsi.

Aktualnie (okres zimowy) jesteśmy czynni od poniedziałku do soboty od 12 do 21, natomiast w okresie wiosenno-letnim na pewno wydłużymy godziny pracy. W planach jest także zorganizowanie ogródka w którym pojawią się stoliki, krzesełka tudzież leżaki.

Docelowo chcielibyśmy otworzyć lokal, ponieważ samochód ma swoje ograniczenia, choćby dotyczące powierzchni. Marzy nam się franczyza, dzięki której będziemy mogli szybciej się rozwijać.

VN:F [1.9.22_1171]

Oceń ten wpis

Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Drogi Gościu!

Aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepsze usługi, potrzebujemy zgody na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili na podstronie polityka prywatności.

ZGADZAM SIĘ POLITYKA PRYWATNOŚCI