Strona główna    /    Aktualności    /    Obsługa cateringowa firm: co warto wiedzieć?

Obsługa cateringowa firm: co warto wiedzieć?



Coraz większa liczba polskich firm decyduje się na skorzystanie z usług profesjonalnego cateringu. Popularny „Pan Kanapka” na stałe wpisał się w otoczenie, codziennie serwując pracownikom różne dania do wyboru – wbrew pseudonimowi wcale nie są to jedynie kanapki. Jakie korzyści przynosi wynajęcie firmy cateringowej oraz na co warto zwracać uwagę? Oto kilka podpowiedzi.

Wygodnie i niedrogo

Zalet usług cateringowych jest wiele zarówno z punktu widzenia pracownika jak i pracodawcy. Pracodawca nie musi utrzymywać działu gastronomicznego i zatrudniać dodatkowego personelu, dzięki czemu często oszczędza nie tylko przestrzeń, lecz także pieniądze. Pracownik natomiast otrzymuje łatwo dostępny, zdrowy catering w przystępnej cenie, który o stałych godzinach będzie dostarczany do miejsca pracy.

Jak wybrać najlepszy catering?

Przede wszystkim należy pamiętać, że cena usług, choć istotna, nie powinna być jedynym kryterium wyboru. Wysoka cena nie gwarantuje wspaniałej jakości, tak samo jak tania oferta nie musi oznaczać byle jakiego jedzenia. Grunt to znaleźć taką firmę, która zapewnia właściwy stosunek jakości do ceny oraz oferuje urozmaicone, różnorodne posiłki – a ceny usług są niezwykle zróżnicowane (http://www.infor.pl/zycie/artykuly/326941,catering_w_firmie.html). Wspaniałym przykładem dla pracodawców z Warszawy i okolic będzie oferta dostępna na stronie www.slimak.com.pl.

Warto także uwzględnić gust i zasobność portfela pracowników. Dobrym pomysłem jest wybranie kilku osób i wraz z zarządem, zorganizować degustację potraw oferowanych przez różne firmy cateringowe. Wówczas będzie pewne, że jedzenie przypadnie pracownikom do gustu, a ceny będą na tyle przystępne, że ludzie chętnie będą korzystali z oferty „Pana Kanapki”.

A skąd wiedzieć, które firmy warto przetestować?

Pierwszym źródłem informacji jest najczęściej Internet. Tam odnajdziemy ofertę oraz warunki poszczególnych firm, a także opinie konsumentów. Nie bez znaczenia będzie również reklama w prasie. Jednak wciąż najlepszym i najpewniejszym źródłem informacji jest poczta pantoflowa, czyli pozyskiwanie informacji i rekomendacji w sposób bezpośredni (np. podczas spotkań biznesowych), oparty na zaufaniu do rozmówcy.

Od okazjonalności do codzienności

Choć catering wciąż kojarzy się z konkretnymi wydarzeniami w firmie takimi jak bankiety czy konferencje, warto zastanowić się nad skorzystaniem z takich usług na co dzień. Pełnowartościowy posiłek spożyty w pracy sprawi, że pracownik będzie miał lepsze samopoczucie i poprawi swą efektywność, co przyniesie firmie wymierne korzyści.

VN:F [1.9.22_1171]

Oceń ten wpis

Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Drogi Gościu!

Aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepsze usługi, potrzebujemy zgody na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili na podstronie polityka prywatności.

ZGADZAM SIĘ POLITYKA PRYWATNOŚCI